Selecteer een pagina
3x Essentiële plug-ins voor zakelijk bloggen
zakelijk bloggen

Geschreven door Marlies

Categorie Plug-ins

l

april 14, 2019

Je hebt besloten om te gaan starten met zakelijk bloggen. In dit artikel lees je 3 handige tips die het zakelijk bloggen makkelijker zullen maken. Deze tips gaan in op technische trucs om beter te leren schrijven en tips om kosten te besparen.

Zakelijk bloggen

Schrijven leer je door het heel veel te doen. Schrijven voor het web is totaal anders dan wanneer je een boek zou schrijven. Het mooie van online schrijven is dat je jouw eigen authentieke stijl mag aanhouden. Fouten maken mag ook! Als je wilt schrijven zoals je spreekt, dan is dat prima. Het gaat erom dat jouw doelgroep het ook een fijne manier vind van lezen. Wie jij bent moet uit de tekst naar voren komen. Dat zou ideaal zijn in ieder geval. Overigens klinkt dat makkelijker dan het is!

#1 YOAST SEO

Voordat je gaat starten met schrijven raad ik je aan om een drietal plug-ins te gaan downloaden in je wordpress dashboard. Allereerst kies voor Yoast SEO. Je kunt starten met de gratis versie. Wil je het gelijk goed aanpakken, schaf dan de premium versie aan. Deze kost ongeveer 100 euro. Voordeel hiervan is dat je een mega kennisbank met tal van artikelen tot je beschikking, daarnaast is er een YOAST academy, waar je eventuele cursussen kunt volgen om je vaardigheden te verbeteren.

Hoe werkt deze plug-in?

Je kunt een heel eind komen met de gratis versie van YOAST. Deze plug-in houd zich bezig met het technische deel van schrijven van teksten voor de Google zoekmachine. Zij hebben de ins en outs van veel regels van Google. Je hebt deze plug-in echt nodig om beter gevonden te worden. Onmisbaar!

De plug-in werkt zo: Jij begint met schrijven en gaat in de plug-in invullen wat jouw zoekwoord moet zijn. In een ander blog vertel ik je waarom het belangrijk is om een zoekwoord te bepalen en hoe je dat precies moet doen. Op basis van dit zoekwoord gaat de plug-in aangeven hoe goed jouw tekst is geschreven. Het kan zijn dat je het zoekwoord teveel of te weinig hebt gebruikt, dat je vergeten bent om alt tags aan te maken of misschien heb je de meta omschrijving niet ingevuld. Dit en andere tips helpen je met de plug-in om een goed artikel te schrijven. Duizelen deze teksten je al? Blijf dan regelmatig mijn blogs lezen om basiskennis van zakelijk bloggen op te doen.

Wat zijn de voordelen of nadelen?

De plug-in kan nadelen hebben. Soms kan het er juist voor zorgen dat je te fanatiek alle bolletjes op groen wilt hebben. Het artikel dat je schrijft moet altijd voor jouw doelgroep zijn geschreven en niet voor de zoekmachine. Zorg ervoor dat je er een natuurlijke balans in vind.

#2 Divi

Werk je net als ik met Elegant themes, maak dan vooral gebruik van Divi en niet van de standaard editor in wordpress. Deze standaard editor heet Gutenberg, maar hij werkt naar mijn mening niet prettig. Divi is daarentegen fantastisch!  Je bouwt eenvoudig je blog op en voegt foto’s, video’s etc. direct in.

 

Het fijne van Divi is dat het een visuele editor is. Je ziet direct wat je aan het doen bent. Bij Gutenberg is dat anders. Daar moet je namelijk op de knop ‘voorbeeld’ klikken, zodat je op een nieuwe te openen pagina kunt zien hoe je blog eruit ziet. Bij Divi zie je direct wat je aan het maken bent. Wel zo handig, zeker als je geen technische kennis hebt is deze plug-in een echte topper!

#3 Antispam Bee

Een goede SPAM filter is goud waard. Niets is zo irritant als serieus ingaan op reacties, die in het SPAM mapje horen. Voorheen moest je de Akismet anti spam plug-in hebben, echter is deze sinds kort alleen nog maar betaald te verkrijgen. Als je blogt voor je bedrijf kost dit je 5 dollar per maand. Dat is geld weggooien, want er zijn andere goede plug-ins, waar je niet voor hoeft te betalen. Deze Antispam Bee plug-in houd SPAM prima tegen. Mocht je al Akismet in je dashboard hebben staan, vervang deze dan voor de gratis Antispam Bee. 

Lees ook het artikel: Hoe bepaal ik welke plug-ins ik moet installeren?

Meer weten?

Wil je meer informatie over zakelijk bloggen of wil je iemand die je helpt met het beheer van je website? Ik bied een beheerpakket voor EUR 24,95 excl. BTW per maand. 

Dit vind je vast ook interessant:

divi builder

Werken met de DIVI builder in wordpress

Ik ben wild enthousiast over de DIVI builder in wordpress. DIVI is een visueel programma om websites te bouwen. Het...

10 Reacties

 1. Skincarebynaomi

  Yoast SEO heb ik een tijdje geleden op mijn blog geinstalleerd en wat een uitkomst! Die andere twee zal ik ook eens gaan bekijken.

  Antwoord
  • Marlies

   Yoast is echt onmisbaar. Fijn hé, om handvatten te hebben tijdens het schrijven!

   Antwoord
 2. Francis | Mamazetkoers

  Ik heb een andere anti-spam maar bij is idd onmisbaar. Met de gratis versie met SEO kom je ook gewoon bovenaan in Google. Zoek maar eens op Camelbak schoonmaken of sportfiets schoonmaken. Met “mijn kind is bang voor water” sta ik ook al in de top 10. Trots!

  Antwoord
  • Marlies

   Goed hoor dat dit is gelukt. Zeker iets om trots op te zijn!! Uiteraard kun je met de gratis versie ook bovenaan in Google komen, zelfs zonder deze plug-in kan dat. Echter moet je dan de regels van het online schrijven ‘by heart’ kennen en dat maakt deze plug-in zo prettig. Met de premium versie heb je ook nog eens een kennisbank met vele artikelen tot je beschikking om meer te leren over diverse onderwerpen.

   Antwoord
   • Mandy

    Ga hier zeker over nadenken. Leuke blog ook zulke dingen zijn altijd handig om te weten

    Antwoord
    • Marlies

     Dank je! Ik hoop je meer te kunnen inspireren in de toekomst!

     Antwoord
 3. Lisanne

  Wat een handig artikel! Van een aantal dingen had ik nog niet gehoord. Ik ga hier zeker eens naar kijken 🙂

  Antwoord
  • Marlies

   Graag gedaan hoor en fijn dat je iets nieuws hebt ontdekt 🙂

   Antwoord
 4. Manon ruitenberg

  Leuk hoor vooral yoast seo

  Antwoord
  • Marlies

   Ja fijne plug-in, zeker!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *