Selecteer een pagina
Werken met de DIVI builder in wordpress
divi builder

Geschreven door Marlies

Categorie Plug-ins

l

juli 1, 2019

Ik ben wild enthousiast over de DIVI builder in wordpress. DIVI is een visueel programma om websites te bouwen. Het fijne is dat iedereen hiermee kan bouwen. Je hebt geen codeer kennis nodig en je ziet direct wat je aan het doen bent. Ik ben zelf ook meer visueel/esthetisch gefocust, zoals veel andere creatievelingen. Daar zul je jezelf ook wel in herkennen. Ideaal dus dat er voor ons ‘type mens’ ook een prettige manier is om websites te maken en we niet onnodig ingewikkelde codes hoeven te leren. Laten we zaken vooral makkelijker maken in plaats van ingewikkelder, nietwaar?!

Kies je thema

Als je een website hebt aangemaakt in wordpress dan is één van de eerste dingen die je gaat doen het zoeken van een mooi thema. Wellicht kies je in eerste instantie voor een gratis thema. Ik raad je aan om altijd voor een professioneel thema te kiezen. Ik heb hier ook een blog over geschreven: ‘Kies je voor een professioneel thema?’ . Wees niet bang, een professioneel thema hoeft niet veel te kosten!

DIVI is perfect als je zelf een professioneel thema wilt gaan maken en onderhouden. Je kunt een voorbeeld thema gebruiken en deze inrichten of stukjes van een thema’s pakken en je eigen unieke website creëren. Als creatieveling wil je zelf een mooie unieke website kunnen maken, zonder de hoge kosten van een designer te hoeven te betalen, toch?

Meer lezen over DIVI doe je hier.

De voordelen van werken met DIVI

Je hebt keuze uit veel gratis thema’s die draaien op DIVI. Dat is echt een groot voordeel. Je koopt de builder en je krijgt een bibliotheek aan prachtige thema’s kado. Deze kun je gebruiken en aanpassen of je gaat zelf aan de slag en bouwt je eigen templates. Hier zul je wel wat kennis van wordpress moeten hebben of een beetje van het bouwen in het algemeen.

Maar ook zonder kennis kun je zeker aan de slag. Je zult je altijd een beetje moeten verdiepen als je zelf aan de slag gaat natuurlijk. Houd daarvoor mijn blogs in de gaten, want ik focus me in mijn werkzaamheden alleen nog op DIVI.

De nadelen van werken met DIVI

Die zijn er natuurlijk altijd. Als je nooit eerder met de DIVI builder hebt gewerkt, zul je tijd moeten investeren in het leren werken met de builder. Dat is een afweging die je moet maken.

Stel jezelf goede vragen

Stel jezelf de volgende vragen: Ga je het maken van een website uitbesteden en ga je dus geld uitgeven. Of ga je zelf aan de slag en heb je daar voldoende tijd voor? Het moet natuurlijk niet jouw core business in de weg gaan zitten, want daar zou jouw focus moeten liggen.

Vergis je ook niet in het aantal uren dat je nodig hebt om een website te maken en de strategie- en denktijd die je vooraf nodig hebt om te weten wat je precies wilt bereiken met je website!! Het moet meer zijn dan een mooi plaatje natuurlijk! 

Hulp nodig?

Ga je zelf aan de slag met de DIVI builder, maar kom je er niet uit, dan kun je mij altijd om advies vragen. Ik bied ondersteuning, waarbij ik met je vraag aan de slag ga of ik help jou je kennis te vergroten om zo zelf aan de slag te gaan.

Mail me vooral met je vragen. Mijn dienstverlening voor ondersteuning is op basis van uurtarief.

Dit vind je vast ook interessant:

divi builder

Werken met de DIVI builder in wordpress

Ik ben wild enthousiast over de DIVI builder in wordpress. DIVI is een visueel programma om websites te bouwen. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *