Selecteer een pagina

Je hebt de stap genomen naar het ondernemerschap en je wilt dit op een serieuze manier aanpakken. Je laat daarom een website ontwerpen of misschien ga je eerst zelf proberen om een website te maken. Één ding die je absoluut moet doen als je online onderneemt, is het laten maken van professionele foto’s. In een eerder blog heb ik uitgelegd waarom dit essentieel is: Lees het blog over investeren in goede foto’s. Meer informatie over een fotoshoot voorbereiden voor je website lees je in dit blog.

Fotoshoot voorbereiden: doe dit als eerste

Ga een ochtend rustig zitten met een goede kop koffie en hang wat vellen papier op deuren en ramen. Zet je telefoon op stil en zorg dat er geen andere afleidingen zijn. 

Teken de website die je nu hebt of hoe hij eruit moet komen te zien. Je hoeft echt geen tekentalent te zijn hiervoor, je gaat namelijk schetsen. Gebruik verschillende kleuren stiften om de volgende zaken duidelijk te maken. Ik maak zelf graag gebruik van olie pastelkrijtjes. 

#Een voorbeeld

Rood: Maak rode kaders om aan te geven waar de foto’s moeten komen

Groen: Gebruik deze voor teksten. Wil je teksten over de foto’s heen? Bedenk en schrijf waar je de teksten wilt hebben.

Geel: Waar is nu nog ruimte in het rode kader voor de afbeelding?Maak met groene streepjes duidelijk waar het aandachtspunt moet liggen.

Visueel voorbeeld

Hier laat ik zien wat de bedoeling is van het schetsen. Iedereen kan dit, je hebt dus geen tekentalent nodig. Het is zelfs overbodig! In dit voorbeeld heb ik verder geen schets van de rest van de website gemaakt, alleen van de plaatsen waar de foto’s moeten komen. Voor jezelf is het wel verstandig om een schets te maken van de hele website, zodat je weet hoe het eruit komt te zien. 

Het eindresultaat

Leg je voorbeeld bij de fotograaf neer. Natuurlijk heeft zij vast enorm veel creatieve ideeën en kan ze je verder op weg helpen. Het is echter wel heel fijn om te weten wat je wilt. Zo kun je aangeven dat je teksten op je foto’s wil hebben, zodat je niet achteraf met prachtige foto’s zit, die eigenlijk niet zo praktisch zijn voor je website.

Hieronder zie je een foto gemaakt door Frank by Renée. Ik vind hem prachtig en kan hem goed gebruiken voor de homepagina. Ik heb de tekst over mijn hoofd geplaatst, maar zo dat mijn gezicht wel goed zichtbaar is en opvalt. Met een witte filter erover wordt het geheel iets zachter.

Deze foto heb ik gebruikt op mijn homepagina als header. 

Hoe zoek je een goede fotograaf?

Ik adviseer je om je aan te melden bij de besloten Facebook groep ‘Ambitieuze meisjes’. Een groep met veel leden door heel Nederland. Als (startende) ondernemer kun je oproepjes doen en vragen stellen. Ik vind dit een waardevolle groep om van te leren en ik haal hier ook klanten vandaan. Door te reageren op oproepen van anderen en te helpen met vraagstukken, laat je jouw expertise zien en je bent zichtbaar bij een grote groep mensen die elkaar graag helpen. 

Een andere manier om een goede fotograaf te zoeken is via mond tot mond reclame. Ken je iemand die laatst foto’s heeft laten maken? En was zij tevreden over de fotograaf? Je kunt al veel over de werkwijze te weten komen door wat vragen te stellen. Vaak kan iemand anders beter vertellen wat pluspunten en minpunten zijn van de fotograaf.   

Wil je één op één creatief met mij aan de slag om bijvoorbeeld een fotoshoot voor te bereiden, neem dan even contact met mij op.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een strippenkaart van 10 uur om klussen uit handen te geven of om samen te sparren? De strippenkaart kost EUR 350,00 excl. BTW. Vanaf 1 oktober kost de strippenkaart EUR 450,00 excl. BTW.