Selecteer een pagina
Hoe onderhoud je jouw wordpress website het beste?
onderhoud wordpress website

Geschreven door Marlies

Categorie Beheer

l

februari 18, 2019

Hoe onderhoud je nou je wordpress website het beste? Dat is helemaal aan jou. Uiteraard moet je plugins updaten en je versie van wordpress, anders zal je website het snel niet meer doen. Ook het maken van een back-up is essentieel, aangezien door meerdere factoren je website kan crashen. Belangrijk is dat je weet wat je aan het doen bent. Het is zonde als je er veel tijd aan kwijt bent en alle beginnersfouten maakt. Ik bied een beheerpakket aan, waarbij je het beheer dus uit handen geeft, zodat jij je kan focussen op wat je het liefste doet: ondernemen! In dit artikel lees je alles over dit beheerpakket en wat het jou oplevert!

Ik kan me nog goed herinneren dat ik er in het begin geen snars van snapte. Het heeft me veel tijd gekost om het te leren. Maar, ik vind het leuk! Inmiddels zijn we jaren verder en vind ik het nog steeds erg leuk.

Jij bent gaan ondernemen, omdat je wilt doen wat je het allerleukste vind.  Valt daaronder onderhoud van een wordpress website? Nee toch?!

Om je eigen bedrijf te laten groeien zijn dit zaken die je moet gaan uitbesteden, anders maak je geen stappen en je wilt juist gaan groeien.

Wat kan ik doen als ik er niet uitkom?

Als je er zelf niet uitkomt of je wilt bij voorbaat het onderhoud van je wordpress website graag uitbesteden, dan help ik je graag. Ik heb een beheerpakket samengesteld die maandelijks af te nemen is voor 19,95 euro excl. BTW per maand.

Wat zit er in het beheerpakket?

 1. Back-up van je website
 2. Terugplaatsen van backup
 3. Safe updaten van plugins en wordpress
 4. Maandelijkse Security check
 5. Inzicht in hoe vaak jouw website offline is.
 6. Inzicht in de performance van jouw website.
 7. SEO van max. 100 zoekwoorden in kaart gebracht.
 8. Iedere eerste van de maand een rapportage met alle bovenstaande beheeractiviteiten.

#1 Back-up van je website

Een back-up is een soort kopietje van jouw website. Deze is erg belangrijk, voor het geval je website kapot gaat. Maak daarom altijd een back-up!

Wil je dit uit handen geven? Je hebt de keuze uit maandelijks, wekelijks of dagelijks een backup te laten maken. Verandert er veel op je website? Dan is het handig om regelmatig een back-up te maken. Blijft je website vrijwel gelijk, dan is het prima om het eens per maand te laten doen. Ik help je bij het maken van die keus.

# 2 Terugplaatsen van back-up

Soms heb je pech. Vaak gaat het mis omdat je zonder de juiste kennis aan de slag gaat en per ongeluk je site ‘kapot’ maakt. Het is mij ook overkomen. Als je in dit geval geen back-up hebt gemaakt, dan ben je jouw hele website kwijt. Er is geen Ctrl Z knop, helaas.

Ik heb nog een belangrijke tip voor jou als je zelf back-ups gaat maken. Vaak zul je dit doen via een plugin in je dashboard. Maak dan altijd een account aan, zodat je ook kunt inloggen en je back-up kunt terughalen als je hele wordpress gecrasht is en daarmee dus foetsie! Ook je back-up is dan namelijk weg.

In het beheerpakket zit het terugplaatsen van de back-up. Heel fijn in geval van nood!

# 3 Safe updaten van plugins en wordpress

Bij het updaten van plugins en wordpress zit het gevaar dat je plugin na de update een stukje ‘verkeerde’ code heeft die niet samengaat met bijvoorbeeld andere plugins. Gevolg? Je website werkt niet meer. Dit is dan weer te herstellen door een back-up terug te plaatsen. Beter is het om je plugins en wordpress veilig te laten updaten. 

# 4 Maandelijkse Security check

Heb jij enig idee of jouw website goed beveiligd is? Ik check eens per maand op een aantal punten jouw site.

 • Malware
 • Vulnerabilities
 • Web trust

Je ontvangt van mij een rapport waarbij eventuele fouten in kaart worden gebracht. Dit kun je dan met je hosting partij verder oppakken. Of laat je adviseren door mij wat je zelf kunt doen aan beveiliging met plug-ins.

# 5 Inzicht in hoe vaak jouw website offline is.

Weet jij hoe vaak jouw website ‘uit de lucht’ is? Heb je daar wel eens over nagedacht? Het zou zomaar kunnen zijn, dat je website heel erg vaak niet bereikbaar is. Zonde, want dat betekent het mislopen van veel bezoekers! Het probleem kan liggen bij je hosting partij, daar zit onderling veel verschil in.

# 6 Inzicht in de performance van jouw website.

Weet jij hoe goed jouw website scoort bijvoorbeeld op het gebied van snelheid? Snelheid is één van de allerbelangrijkste onderdelen om goed gevonden te worden in google en om ervoor te zorgen dat klanten terugkomen. Zeg nou zelf, ga jij 15 seconden wachten totdat een homepagina op je telefoon geladen is? Dag nieuwe klanten! Het is stap 1 om te weten hoe snel je website is.

# 7 SEO van max. 100 zoekwoorden in kaart gebracht.

Ben je benieuwd hoe goed je scoort in de zoekmachine van google? Dat kan ik voor je in kaart brengen. Je mag maximaal 100 zoekwoorden aanleveren en je ontvangt wekelijks in de rapportage een overzicht van stijgers en zakkers. Handig, want daar kun je jouw SEO strategie op aanpassen.

# 8 Rapportage met alle bovenstaande beheeractiviteiten

Je krijgt inzicht in hoe jouw website presteert en waar je zaken laat liggen.  Zo kun je met deze gegevens aan de slag om een stukje online strategie te bepalen.

“Ik ben heel tevreden over onze samenwerking. Marlies beheert mijn website en daarnaast sparren we wekelijks over mijn business. Mijn vragen worden snel beantwoord met uitgebreide oplossingen”.

Nana de Vries Berg

Eigenaar, Fitness Academy Amsterdam

Waarom kiezen voor beheer?

 •  Je krijgt meer tijd om te werken aan je eigen bedrijf
 • Je krijgt inzicht in de snelheid van je website
 • Je weet of jouw hosting jouw website goed laat werken
 • In geval van nood zijn er back-ups terug te plaatsen
 • Je krijgt inzicht of je website goed beveiligd is
 • Je krijgt inzicht in hoe zichtbaar je bent op basis van jouw SEO zoekwoorden
 • Je krijgt een handig overzicht die je makkelijk kunt bewaren op je laptop of telefoon.

Het beheerpakket is maandelijks af te nemen voor 19,95 euro excl. BTW per maand. Wil je mijn beheerpakket afsluiten, stuur mij dan een e-mailtje en ik ga graag voor je aan de slag!

Dit vind je vast ook interessant:

onderhoud wordpress website

Hoe onderhoud je jouw wordpress website het beste?

Hoe onderhoud je nou je wordpress website het beste? Dat is helemaal aan jou. Uiteraard moet je plugins updaten en je...

18 Reacties

 1. maaike

  Ik ben net begonnen met bloggen. Bedankt voor je tips!

  Antwoord
  • Marlies

   Graag gedaan! Mocht je meer tips willen, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte!

   Antwoord
 2. Marieke

  Website vullen is één, maar beheren is toch een ander dingetje.
  Doe je ook eenmalige check-ups om te zien of het er nog goed uitziet?

  Antwoord
  • Marlies

   Hoi Marieke, dat is zeker mogelijk. Ik stuur je even een e-mailtje met meer informatie.

   Antwoord
  • Marlies

   Dat is handig!

   Antwoord
 3. Armande

  Goed idee, want beheer is wel belangrijk. Ik heb een wederhelft die al dat soort BOFH-activiteiten doet, meestal ‘s nachts, want ik heb een heel strenge SLA. haha

  Antwoord
  • Marlies

   Ow jee, ben je er zo één 😉

   Antwoord
 4. Maaike | Travelbliss

  Handige tips. Ik zit gelukkig bij een provider waar die dingen automatisch gebeuren 😉

  Antwoord
  • Marlies

   Dat is prettig! Bij welke provider zit je?

   Antwoord
 5. Amy

  Wat een fijne tips! Een handige ook, nummer 2. Ik zal eens een extra account aanmaken voor de zekerheid.

  Antwoord
  • Marlies

   Ja heel belangrijk!!!

   Antwoord
 6. Laura

  Heel handige tips! Heb er gelijk een paar gecontroleerd op m’n Eigen wordpress-site!

  Antwoord
  • Marlies

   Tof!!!!

   Antwoord
 7. MC Kleuver

  Zeker handige tips en mijn blog heb ik al bij iemand in beheer. Dat is super handig als ik ergens een vraag over heb. Ik vraag me wel af wat een SEO-optimalisatie mij kan opleveren.

  Antwoord
  • Marlies

   Dat zeker heel fijn, dan hoef je niet zelf het wiel uit te vinden iedere keer ;). Als je meer wilt weten over SEO mogelijkheden, kunnen we altijd een keertje sparren!

   Antwoord
 8. Janet

  Ik heb een domein bij Siteground die alles voor me regelt, bevalt me erg goed.

  Antwoord
  • Marlies

   Goed dat je tevreden bent. Daar gaat het om.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *