Selecteer een pagina
Om deze reden moet je investeren in goede foto’s
voorbereiden op een fotoshoot

Geschreven door Marlies

Categorie Design

l

april 29, 2019

Als je een website bekijkt, wat valt je dan op? Vind je de website aantrekkelijk of niet? Dat is een belangrijk aspect voor je doelgroep. Als je website niet aantrekkelijk is voor je bezoekers, waarom zouden ze dan komen kijken? Ik zie nog heel vaak websites van alternatief genezers die zich met hart en ziel focussen op de gezondheid van mensen. Dit vind ik uiteraard fantastisch en ik ben blij dat deze mensen bestaan. Alleen tegenwoordig willen we een mooie website zien, met duidelijke teksten en goede foto’s. Een mooi hart moet je ook laten zien aan de wereld! Juist deze mensen die veel meer mensen mogen bereiken zouden wat mij betreft moeten investeren in het laten maken van een goede website en foto’s. Over deze goede aantrekkelijke foto’s en je goed voorbereiden op een professionele fotoshoot wil ik het vandaag met je hebben in dit blog.

#1 Jouw foto’s zijn niet voldoende

Iedereen kan foto’s maken, dat is een feit. Niet iedereen kan goede foto’s maken. Heel veel mensen maken zelfs slechte foto’s. Ook jij. Ja, echt. Ik heb een opleiding Media & Entertainment voltooid, maar ook ik maak slechte foto’s.

Ik herinner me nog de wedstrijd Nederland Duitsland van afgelopen jaar, die we wonnen in de Johan Cruijf Arena. Ik was net bevallen en voor het eerst met mijn vader en broer op stap. In het stadion vroegen twee jongens mij om een aantal foto’s te maken. En dat deed ik. Deze jongen was super eerlijk in zijn feedback. Hij zei: “ze zijn allemaal slecht, toch bedankt”. Auw. Hij gaf ook nog feedback waarom de foto’s zo slecht waren, dat heb ik geblokt, dus helaas dat moet ik je onthouden.

#2 Check wat anderen vinden

Ik heb kennis van wat een mooi beeld is. Ik maak dagelijks foto’s en dat doe ik al jaren. Toch kan ik geen goede foto maken, oftewel een professionele foto. Uiteraard is goed materiaal belangrijk, maar zelfs met een simpele telefoon kun je fantastische foto’s maken. Wat ik hiermee wil zeggen is, investeer in het laten maken van professionele foto’s! Denk je zelf fantastische foto’s te maken? Vraag toch eens om je heen bij mensen die je een eerlijk antwoord geven, of je foto’s goed genoeg zijn. Een check is altijd goed.

Ik heb zelf dit jaar foto’s laten maken door een fotograaf. Niet alleen een goede fotograaf vinden is belangrijk, ook een goed plan opstellen is key. Soms kun je samen met de fotograaf een plan maken. Ga je zelf aan de slag dan heb ik een aantal ideeën om toe te passen: het maken van een vision board, een brainstorm doen of deskresearch door het bekijken van vele andere websites. Zo kom je er achter wat je wilt.

#3 Laat zien wie je bent

Ik ben met mijn fotograaf naar het Rembrandtpark in Amsterdam gegaan. Dit is een favoriete locatie van mij, waar ik graag ga wandelen met mijn gezin of met mijn laptop ga werken als het weer het toelaat. De natuur is nu op zijn best. Alle bomen zien er groen en fris uit en er hangt nog bloesem aan de fruitbomen. April is echt mijn favoriete maand qua natuur. Ik heb dan ook doelbewust gekozen voor deze maand en het juiste moment afgewacht. De foto’s zijn prachtig geworden en ik ben alweer in mijn hoofd de volgende shoot aan het plannen.

Voorbereiden op een fotoshoot

Je gaat je voorbereiden op een fotoshoot. Bedenk eerst waar de shoot moet gaan plaatsvinden. Wil je jouw werkplek laten zien? Is deze binnen of buiten? Of heb je net als ik een locatie waar je graag komt en die bijna deel is van jou als persoon. Ik kan bijvoorbeeld niet zonder de natuur. Ik woon in de stad, maar ben iedere week meerdere keren in het park te vinden. Daar laad ik me weer op.

Wat moet je beeldmateriaal gaan vertellen. Is het puur esthetisch of moet het ondersteunend zijn aan de tekst? Op mijn pagina contact zie je mij bijvoorbeeld bellen. Dit heb ik met voorbedachte rade gedaan. Ik wil namelijk foto’s die ondersteunend zijn aan mijn teksten.

Aan de slag

In een ander blog ga ik je helpen met het verder voorbereiden op een fotoshoot. Juist door mijn ervaring hiermee kan ik je helpen bepalen wat je wilt, ook als je zelf nog geen idee hebt!

Wil je één op één creatief met mij aan de slag voor bijvoorbeeld het voorbereiden op een fotoshoot, neem dan even contact met mij op.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je het beheer van je website door mij laten doen? Ik bied een beheerpakket voor EUR 24,95 excl. BTW per maand. 

Dit vind je vast ook interessant:

Footers te koop in de webshop

Er is veel gebeurd in 2020. Van Amsterdam verhuisden we naar Landsmeer en hebben we een huis gerenoveerd. Fantastisch!...

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Een fotoshoot voorbereiden - Marlies Lentjes - Business Partner - […] maken van professionele foto’s. In een eerder blog heb ik uitgelegd waarom dit essentieel is: Lees het blog over investeren…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *