Selecteer een pagina
Kies je voor een professioneel thema?
professioneel thema

Geschreven door Marlies

Categorie Design

l

maart 7, 2019

Allereerst een kleine uitleg. Een thema is een vast ontwerp voor je website. Het bepaald het uiterlijk van je website en de uitstraling die je zoekt en past bij je bedrijf. Je kunt het aanpassen naar de kleuren van je huisstijl en je kunt met widgets, dit zijn stukjes code, je website opleuken. Denk aan inschrijven op je nieuwsbrief of een directe link naar je socials. Ideaal, want voor een kleine investering heb je al een mooi ontwerp. Wil je een uniek ontwerp, dan zul je een designer moeten gaan inschakelen. Dat kost je minimaal 500 euro, maar dat hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen. Een thema koop je al vanaf ongeveer 50 euro. Een kleine investering lijkt mij met een goed resultaat.

Aan de slag

Ik begrijp heel goed dat als je gaat starten als ondernemer en je snel online aan de slag wilt, dat je kiest voor een gratis wordpress thema. Toch raad ik je dat af. Als jij een serieus bedrijf wilt leiden, ga je dan besparen door een gratis thema te kiezen en maar liefst 50 euro in je zak te houden??

Professioneel thema

Waarom zou je nou in mijn optiek moeten kiezen voor een professioneel thema in plaats van de gratis variant. Het belangrijkste is dat een gratis thema best veel beperkingen kent. Als je er een aantal uur aan gewerkt hebt, dan kom je er bijvoorbeeld achter dat je een andere kleur header wilt, dan de gekleurde oranje balk die in het thema verwerkt zit. Dit is niet altijd aan te passen. Bij een professioneel thema is dat probleem veel beter te fixen.

Een ander nadeel is dat je allicht een prachtig thema hebt uitgekozen waarvan je op een gegeven moment de lay-out toch anders wilt inrichten. Je zult dan merken dat het gratis thema niet meewerkt. Met het gevolg dat je moet overstappen naar een ander thema om toch te doen wat je voor ogen had. Dat is zonde van al je werk.

Hoe kies je een mooi thema

Dat hangt natuurlijk af van je wensen. Je kunt ervoor kiezen om dit via een website zoals themeforest te kopen. Dit is één van de allerbekendste sites om je thema te kopen. De thema’s zijn ingedeeld in categorieën. Kies dan ook de juiste categorie of vul je zoekopdracht in bij de zoekbalk.

Bedenk van tevoren of je er wel of niet een webshop aan wilt koppelen. Wil je dat wel, kies dan voor een thema die Woocommerce ondersteund.

Kies je eigen thema

Zelf ben ik helemaal gek van de Elegant themes. Het zijn mooie visueel aantrekkelijke thema’s en ik vind ze erg goed passen bij mijn creatieve klanten. Hieronder zie je een paar voorbeelden van de thema’s. Ze zijn allemaal helemaal zelf in te richten en te veranderen van kleur en foto’s. Zelfs de complete layout kun je veranderen naar jouw smaak. 

Gratis professioneel thema

Je krijgt een Elegant theme voor nop als je door mij een website laat maken.

Je kunt ook via mij los een Elegant theme kopen inclusief installatie. Je betaalt dan 55 euro excl. BTW.

Neem voor meer informatie contact met mij op of bekijk voor meer informatie mijn aanbod en prijslijst.

Dit vind je vast ook interessant:

Footers te koop in de webshop

Er is veel gebeurd in 2020. Van Amsterdam verhuisden we naar Landsmeer en hebben we een huis gerenoveerd. Fantastisch!...

12 Reacties

 1. Mandy

  Ik had hier eigenlijk nog nooit over nagedacht. Ik heb zelf ook een gratis thema en vindt het eerlijk gezegd zonde om nu al geld uit te geven aan een thema, als alles goed loopt wil ik best een keer een betaald thema kiezen maar nu nog niet.

  Antwoord
  • Victor

   Thema, leuk thema voor een blog:-)

   Antwoord
  • Marlies

   Ik begrijp je helemaal. Zo dacht ik zes jaar geleden er ook over. Met de kennis van nu, had ik het anders gedaan en een kleine investering gedaan om direct een mooi thema te kopen. Scheelt je veel tijd en uiteindelijk ook geld als ondernemer.

   Antwoord
  • Cynthia

   Ik heb een gratis thema, maar ik blog ook als vrijetijdsbesteding en niet voor mijn werk. Dus dan is het ook prima zo voor mij. 🙂

   Antwoord
 2. Lisanne

  Heel interessant artikel. Zeker iets om over na te denken. Bedankt voor de link naar Themeforest! Deze site kon ik nog niet.

  Antwoord
  • Marlies

   Graag gedaan! Bij Themeforest kun je hele fijne thema’s shoppen. Voor een groot en klein budget.

   Antwoord
 3. Henk

  Hangt natuurlijk sterk af wat je met je site/ blog wilt. Als je zaken als webshop/ veel functies wilt dan is een gepersonaliseerd thema handig, maar als je een vrije standaard site/ blog hebt en je bent tevreden over het door jouw gekozen ontwerp, waarom zou je daar dan geld aan uitgeven?

  Antwoord
  • Marlies

   Voor een groot deel mee eens, maar als je echt wilt ondernemen dan adviseer ik je om een professioneel thema te kopen. Gratis thema’s lopen op een gegeven moment vast en dan moet je weer een nieuw gratis thema installeren. Zonde van je tijd en je moet dan hopen dat je met je branding uitkomt in dat gratis thema. Als puntje bij paaltje komt raad ik aan, investeer die 40-60 euro in een goed thema. Dat is je basis.

   Antwoord
 4. Skincarebynaomi

  Heel herkenbaar, aan het begin wilde ik vooral heel snel alles ontwerpen zodat het zo snel mogelijk online kwam. Maar ik merkte dat er erg veel tijd in ging zitten, omdat ik niet goed wist hoe alles werkte. Ik ben nog steeds niet volledig tevreden dus wil echt er nog even goed voor gaan zitten. Helaas nu erg druk en dan komt dit even op de achtergrond. Werkt dit allemaal ook als je met wordpress werkt?

  Antwoord
 5. Lizzie

  Ik heb er nog niet voor gekozen om te betalen, maar wie weet dat dat wel ooit nog eens zal gebeuren.

  Antwoord
 6. An

  Voor ondernemers is een gepast thema inderdaad erg belangrijk. Net als de inhoud van een site.

  Antwoord
 7. Francis | Mamazetkoers.nl

  Je hebt een duidelijk artikel geschreven. Ikzelf heb een gratis thema maar wel zelf aangepast naar mijn wensen. Blijft een risico maar een thema kopen vind ik helaas te duur ook.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *