Selecteer een pagina
Zo start je met bloggen voor je bedrijf
bloggen

Geschreven door Marlies

Categorie Bloggen

l

maart 27, 2019

Hoe begin je nou met bloggen voor je bedrijf? Moet je een plan maken of begin je gewoon? Wat vertel je in je blog en wat levert het op? Je zult jezelf allereerst veel vragen moeten gaan stellen. Ik zal je in dit artikel helpen met het stellen van een aantal vragen.

Creëert bloggen meerwaarde voor mijn bedrijf?

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet gaan stellen. Ik vind dat bloggen altijd meerwaarde creëert. Je kunt door te bloggen namelijk meer bezoekers naar je website krijgen. Geïnteresseerden vinden jouw artikel via de Google zoekmachine. Via Social Media kun je promotie maken voor je blog en zo trek je bestaande bezoekers of bekenden van jouw bedrijf die (opnieuw) bij jou gaan afnemen.

Hoe verleid je nieuwe bezoekers

Nieuwe bezoekers kun je verleiden met een goed aanbod in je blog. Zo krijg je nieuwe klanten dankzij je blog. Je kunt bijvoorbeeld een blog schrijven over het effect van krachttraining als je wilt afvallen. Bepaal vooraf voor jezelf duidelijk wat het doel van je blog moet zijn. Ga je bijvoorbeeld je lezers informeren hoe ze het zelf kunnen doen of wil je bezoekers verleiden om met jou in contact te komen?

Het is belangrijk dat je een interessant blog schrijft die waardevol is voor je doelgroep. Ga nooit content van andere websites halen, maar schrijf een eigen verhaal. Ter inspiratie kun je natuurlijk wel blogs gaan lezen die over hetzelfde onderwerp gaan.

Aan het einde van je blog kun je verwijzen naar een sportabonnement of een ander bijpassend product in je webshop. Maak er geen verkoopverhaal van, niemand is meer geïnteresseerd in alle pluspunten van een gebruiksvoorwerp. 

Wil ik gaan bloggen?

Als je wilt gaan bloggen voor je bedrijf heb je een goed doordacht plan nodig. Er gaat tijd zitten in het schrijven van een blog en als je geen taalwonder bent, dan staat het niet bovenaan je to-do-list. Een goede vraag is  dan ook: wil ik gaan bloggen?

Reken voor het schrijven van je eerste blog maximaal vier uur. Langer is zonde van je tijdsinvestering. Je moet namelijk geen wonderen verwachten. Bloggen is hard werken en je hebt een lange adem nodig. Het levert geen direct resultaat op. Zeker als je start met bloggen en nog weinig bezoekers hebt, is het belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt. Het kan namelijk lang duren, voordat je goed gevonden wordt. Blijven bloggen is het toverwoord!

Maak een blogplan

In je blogplan neem je op wanneer je tijd inplant om te gaan schrijven. Ga ook daadwerkelijk aan de slag. Als je gaat zitten wachten op het juiste moment, dan kun je lang wachten. Zoals ik al eerder zei. Bloggen is werken.

Neem in je plan ook op wanneer je gaat publiceren. Plan je artikelen van tevoren in en bedenk op welk tijdstip je jouw artikel op je blog zet. Mensen zijn gewoontedieren, dus plan je blog altijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip in. Zo weten je bezoekers wanneer ze je nieuwe blog kunnen lezen. In het begin kun je nog een test doen, door op verschillende dagen en tijdstippen te publiceren. Zo kun je bepalen welke dag en op welk tijdstip de meeste bezoekers komen kijken. Wel even Google Analytics koppelen aan je WordPress!

Daarnaast bepaal je op welke social media kanalen je gaat promoten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Facebook, Instagram of Linkedin. Het belangrijkste is te bepalen waar jouw doelgroep zich bevindt en je social media daarop af te stemmen.

Ik wil niet zelf bloggen

Heb je besloten dat je niet zelf wilt bloggen, maar wel iemand zoekt om dat voor je te doen? Ik kan je daarmee helpen, één en ander is uiteraard afhankelijk van jouw wensen.

Advies

Wil je meer weten over starten met bloggen en met mij sparren over dit onderwerp of bloggen uit handen geven?

Neem voor meer informatie contact met mij op. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Dit vind je vast ook interessant:

bloggen

Zo start je met bloggen voor je bedrijf

Hoe begin je nou met bloggen voor je bedrijf? Moet je een plan maken of begin je gewoon? Wat vertel je in je blog en...

16 Reacties

 1. Daphne - verdraaidmooi

  Ik vind het altijd erg leuk om blogs te lezen van een bepaald bedrijf. Zo leer je een bedrijf toch wat beter kennen.

  Antwoord
  • Marlies

   Helemaal mee eens! Het maakt de binding met het bedrijf beter en je leert de persoon achter het bedrijf kennen.

   Antwoord
 2. lodi

  Duidelijk artikel, ik vind het soms best leuk om blogs te lezen bij bedrijven, zo deed ik het zelf als gewichtsconsulent, want daar paste het helemaal bij. Artikelen over gezonde voeding enzo, toch snap ik ook best dat lang niet elk bedrijf er meerwaarde aan heeft.

  Antwoord
  • Marlies

   Het is altijd belangrijk om af te wegen of het echt nut voor je heeft. Als je gaat bloggen moet je behoorlijk wat tijd en energie steken in nieuwe artikelen en als het dan niets of te weinig oplevert dan is dat het niet waard.

   Antwoord
 3. Wanda

  Ik vind het vooral leuk om blogs bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in reizen te lezen, omdat dat erg aansluit bij mijn interesses en ook doe ik daar regelmatig tips op voor de plekken waar we zelf naar toe gaan.

  Antwoord
  • Marlies

   Dat begrijp ik volledig. Juist door authentieke verhalen van anderen wordt je geïnspireerd.

   Antwoord
 4. Marcelina de Boer - Walma

  Dit is handig zeg! Ik heb een blog, maar ook een webshop. Ik blog alleen nog niet voor die webshop. Misschien wel leuk om te gaan doen dus met deze handige tips ernaast 🙂

  Antwoord
  • Marlies

   Je bent welkom 🙂 ! Ik help je graag met mijn tips.

   Antwoord
 5. Skincarebynaomi

  Interessant, ik had opeens een idee afgelopen zomer en die ben ik gaan uitvoeren. Het bleek een succes dus ik ben erg tevreden! Met bedrijven samenwerken vind ik leuk als het in mijn content past, ik zal nooit dingen reviewen die niet bij mij passen dat vind ik onzin en zonde van mijn blog.

  Antwoord
  • Marlies

   Dat klinkt goed, fijn dat je dit zo snel helder hebt voor jezelf! Heel belangrijk om duidelijk te hebben wat wel en niet bij je past en daarmee met wie je wel of niet wilt samenwerken.

   Antwoord
 6. saskia

  ik blog nog altijd op mijn persoonlijk blog, met daar soms een zakelijk uitstapje. Zakelijk bloggen ben ik (nog) niet aan begonnen, staat wel op het wensenlijstje.

  Antwoord
  • Marlies

   Just do it 😉 !

   Antwoord
 7. Marieke

  Verdraaid handig artikel 🙂 Ik blog zelf heel veel! Niet alleen op mijn eigen website, maar ook op diverse andere websites

  Antwoord
  • Marlies

   Dank je wel 🙂 ! Dat hoor ik graag. Ik plaats regelmatig een nieuw blog met nieuwe tips.

   Antwoord
 8. Lindsey Beljaars

  Wat een vet handig artikel!! Zakelijk bloggen lijkt me ontzettend gaaf om te doen.

  Antwoord
  • Marlies

   Dank! Als je een keer wilt sparren, laat het me weten. Ik help je graag!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *